Maková roláda s džemom
- Stredná náročnosť
INGREDIENCIE
Cesto:
- 5 vajec
- 5 lyžíc medu
- 9 lyžíc mletého bieleho (alebo modrého) maku
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Náplň:
- 250 ml smotany na šľahanie
- džem podľa chuti
1. Bielky vyšľahajte na sneh a postupne vmiešajte med.
2. V miske rozmiešajte žĺtky, pridajte mak a kypriaci prášok.
3. Zľahka vmiešajte bielky s medom.
4. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečte cca 10 minút na 180 °C.
6. Hneď po upečení vyklopte na navlhčenú utierku, stiahnite papier a opatrne zrolujte a nechajte vychladnúť.
7. Vychladnutú roládu rozviňte, celú natrite džemom a vyšľahanou šľahačkou.
8. Potom roládu opatrne zviňte a dajte schladiť.
Dobrú chuť!